Naslovna - Banja Guber Health
Skip links

LJEKOVITE GUBER VODE

LJEKOVITE GUBER VODE

Ljekovite Guber vode

LJEKOVITE GUBER VODE

Nema ko nije čuo za ljekovita izvorišta Guber voda u Srebrenici. Već od rimskog doba mnogo si dolazili u ovo banjsko mjesto na liječenje. U ponudi imamo sprejeve za sinuse. Sapune za lice i tijelo. Vodu za željezo i anemiju.

DOKTORI O LJEKOVITOSTI GUBER VODA

Poznati doktori govore o ljekovitim svojstvima GUBER voda

Almir Pašagić
Almir Pašagić

 

 

 

 

 

Guber voda iz Srebrenice, lijek koji teče vijekovima 

O guber vodi govorio je dr. Almir Pašagić, rođeni Srebreničanin koji danas živi i radi u Sarajevu kao doktor porodične medicine, a koji je napisao magistarski rad pod naslovom “Korekcija hipokromne anemije Crnim guberom”, a 2008. objavio i knjigu “Guber, ljekovita voda iz Srebrenice”.

Na pitanje da li je Crni guber iskorišten koliko bi trebalo da bude, dr. Pašagić je rekao: “Godine 1886. je pronađena voda, ali je od tada iskorištena samo jedan posto. Taj jedan posto sam ja koji se bavi proučavanjem te ljekovite vode koja to jeste. Zadnjih 15 godina javno govorim da postoji ta voda i 1956. godine proglašena je lijekom“.

U knjizi o srebreničkim vodama, dr. Pašagić je napisao da je Crni guber posebno djelotvoran kod anemije zbog izrazito zastupljenog željeza. Osim kod anemije, zabilježeno je da Crni guber pomaže i kod liječenja još mnogih oboljenja. “Kad je 1886. godine voda pronađena, biohemičari iz Beča su proučavali vodu, a nakon tri godine proučavanja su shvatili ljekovitost vode. Nakon toga su napravili punionicu koja se izvozila čak i u Afriku. Prvih godina izvozilo se 40.000 boca, a početkom Prvog svjetskog rata izvozeno je oko 500.000 boca. Nakon rata, nije toliko bio visok izvoz, ali od 50-ih godina, dolaskom profesora Stanka Mihovića i sa proučavanjem sa skupom eksperata iz bivše Jugoslavije, proglašena je lijekom i to je jedina mineralna voda koja je proglašena lijekom”.

 

O tome da li je to nadriliječništvo je kazao da nije te dodao: “U mojoj knjizi su dokazi,  poznati ljekari su dali osvrt i ova voda je ispitana i nalazila se u apotekama u bivšoj Jugoslaviji“.

Voda za kožna oboljenja:

 

Voda za kožna oboljena pomaže pri mnogim tegobama za kožu. U ponudi imamo sapune za lice i tijelo

ISPUNI FORMU I NARUČI: 50 % POPUSTA SAMO DANAS. 30 KM  Voda za sinuse

  Voda za sinuse pomaže kod tegoba i upala sinusa. U ponudi imamo sprejeve od sinus vode

  ISPUNI FORMU I NARUČI: 50 % POPUSTA SAMO DANAS. 30 KM

      Voda za željezo

   Ljekoviti izvori Guber voda pomažu kod anemije i malokrvnosti. U ponudi imamo vodu za anemiju

   ISPUNI FORMU I NARUČI: 50 % POPUSTA SAMO DANAS. 30 KM